top of page
  • Writer's pictureProjektiMinisterit Oy

Referenssi Kuntatalo Oy, Helsinki, peruskorjaus ja kehitys

Toimeksianto/tehtävät: projektinjohtaja, tekninen managerointi, rakennuttaminen, hallituksen neuvonantajana toimiminen, hanke- ja projektisuunnittelu, suunnittelun johtaminen, pidemmän tähtäimen suunnittelu, kiinteistön teknisen dokumentaation järjestäminen ja ylläpidosta huolehtiminen


Kuntatalossa toimii Suomen Kuntaliiton lisäksi useita vuokralaisia; yrityksiä ja yhteisöjä. Talossa järjestetään paljon kokouksia ja päivittäisiä kävijöitä on keskivertaiseen toimitilarakennukseen nähden todella paljon. Kuntatalo on kansallisesti hyvin tunnettu ja merkittävä rakennus Helsingin Kalliossa. Kuntiin liittyvien uutisten ansiosta moni suomalainen tuntee rakennuksen ulkonäöltä.


Rakennus on valmistunut 1980 ja pinta-ala on yli 23 000 (brm2).


Juha Sallmén on toiminut Kuntatalon saneerausprojektien johtajana ja kiinteistönpidon asiantuntijana useiden vuosien ajan. Pitkäjänteinen yhteistyö, kattava kohdetuntemus ja tilaajan tavoitteiden tunteminen ovat johtaneet sujuvaan yhteistyöhön luottamuksen syntymiseen.


Juha on toiminut suoraan kiinteistön hallituksen kanssa tiiviissä yhteistyössä, hankkinut tarvittavat asiantuntijat ja faktatiedot sekä arviot, laatinut hallitukselle vertailut ja päätösesitykset, projektisuunnitelmat budjetteineen ja johtanut itse projektit alusta loppuun.

Kiinteistön sisätiloja, talotekniikkaa sekä rakenteita on saneerattu samalla kun toimitilat ovat käytössä. Käyttäjät ja toimitilojen tarpeet ovat muuttuneet ajansaatossa ja tämä on osattu ottaa hienosti huomioon suunnittelussa ja sen johtamisessa. Yksittäisten saneerausprojektien budjetit ovat vaihdelleet 0,2 - 3 M€ välillä ja samaan aikaa on ollut käynnissä useita projekteja.

Muutos- ja saneerausprojekteja on aikataulutettu pitkällä aikavälillä kassavirta ja rahoitus huomioiden. Hankepäätökset ovat pohjautuneet tiedolla johtamiseen ja laadukkaisiin laskelmiin ja arvioihin.


Useat rakennusprojektit on teetetty PJU mallilla (projektinjohtourakka), jossa suunnittelijat ovat suoraan sopimussuhteessa tilaajaan.


Juha jatkaa edelleen Kuntatalon ylläpitoon ja saneeraukseen liittyvissä tehtävissä. Käynnissä olevia ja lähitulevaisuuden projekteja ovat mm: ilmanvaihtojärjestelmän kattava saneeraus (energiansäästöprojekti), ulkovaipan saneeraukset, sisätilojen saneeraukset, vesijohtojen ja viemärien saneeraus jne.コメント


bottom of page