top of page
  • Writer's pictureProjektiMinisterit Oy

Referenssi, Aleksis Kivenkatu 50, Helsinki, linjasaneeraus

As Oy Aleksis Kivenkatu 50, 38 asuntoa, 2 porrashuonetta, rakennettu 1958.


Toimeksianto/tehtävät: rakennuttaminen, valvonta hankesuunnittelu, suunnittelun johtaminen


Linjasaneerausprojektin valmisteluvaiheessa tutkittiin ullakkorakentamisen mahdollisuuksia sekä energiasäästötoimenpiteitä ja maalämpöön siirtymistä. Tutkimuksien ja selvityksien jälkeen hankesuunnitelmassa päädyttiin esittämään yhtiökokoukselle niin kutsutun perinteisen linjasaneerauksen teettämistä, jona yhteydessä oli laskemiin pohjautuen kannattavaa tehdä myös koneellisen poistoilmanvaihdon kattava saneeraus ja lämmön talteenoton lisääminen.


Erityispiirteenä tässä linjasaneerauksessa rakennettu hybridilämmitysjärjestelmä, ilmanvaihtokanavien uusiminen kierresaumakanaviksi ja korvausilmaventtiilien uusiminen lisäsi asumismukavuutta ja sai aikaan energiasäästöjä. Isossa kuvassa tavoitteena oli hivenen kaventaa naapuriin tulevien uudiskohteiden teknistä etumatkaa ja uudistuotannon tuomaa asumisviihtyvyyttä. Linjasaneerauksen yhteydessä saneerattiin myös kaikki taloyhtiön yhteiset tilat. Erityisesti saunaosastoon ja pesutupaan panostettiin hivenen normaalia enemmän.


Juha Sallmén johti hanketta ideointivaiheesta hankesuunnitteluun ja aina saneerauksen takuuajan päättymiseen saakka. Juha toimi projektissa rakennuttajana ja työmaavaiheessa päävalvojan tehtävissä.


Projekti eteeni useista haasteista huolimatta aikataulussa ja hankesuunnitelmassa esitetyssä budjetissa.


Linjasaneerauksen päättymisen jälkeisessä yhtiökokouksessa Juhan johtama projektiryhmä ja urakoitsija saivat julkista kiitosta ja jopa aplodit puheiden ja loppuraportin esittämisen päätteeksi. Nostaa erityisesti motivaatiota ja intoa jatkaa tällä tiellä, kun saa kiitosta ja ihmiset lausuvat positiivisia sanoja ponnisteluiden jälkeen. Tärkeitä hetkiä työssäjaksamisenkin kantilta.


Comments


bottom of page